بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
سانسور به برنامه عموپورنگ رسید
ترانههای میانبرنامه مجموعه نمایشی «کلبه عموپورنگ» در بازپخش آن از شبکه دو سیما حذف شد. این مجموعه که پخش نخست آن اول دیماه به پایان رسید، از آن زمان به بعد با بازپخش برخی قسمتها همچنان عصرها روی آنتن شبکه دو سیما میرود، اما در این بازپخش، تقریبا همه ترانههایش حذف شده و پخش نمیشوند. این مجموعه که پخش نخست آن اول دیماه به پایان رسید، از آن زمان به بعد با بازپخش برخی قسمتها همچنان عصرها روی آنتن شبکه دو سیما میرود، اما در این بازپخش، تقریبا همه ترانههای آن حذف شده و پخش نمیشوند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: کرملین هم پیمان ماست
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی درمورد درخواست تضمین روسیه: روسیه به نوعی شریک تجاری ما بوده و بالاخره در شانگهای به عنوان همپیمان عمل میکند. البته بر اساس منافع ملی خود عمل میکنند، همانطور که ماهم بر اساس منافع ملی خودمان عمل میکنیم. چون بعد از مناقشه اوکراین تحریمهای روسیه جدی شده و روسیه برای همین این خواسته را مطرح کرده است.
اتفاق باورنکردنی در موزه هنرهای معاصر: حوض روغن، اثر ۴۵ ساله هنرمند ژاپنی آسیب دید
موزه هنرهای معاصر تهران عصر شنبه (۲۱ اسفند ماه) میزبان پرفرمونسی حاشیه ساز شد که بر اساس تصاویری که از این حادثه منتشر شده، زنگ خطر آسیب به یکی از آثار هنری موزه هنرهای معاصر تهران را به صدا درآورد؛ حاشیه به اجرای پرفورمنس «گربه جاده ابریشم» بازمیگردد. بخش عمده اجرای این گروه، شامل بندبازی بر فراز حوض معروف موزه هنرهای معاصر بود که ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی، حاکی از برخورد برخی اجراکنندگان با روغن داخل حوض و بیرون ریختن مایع داخل آن به بیرون بوده است. این حوض که در واقع یک اثر ارزشمند هنری است و سال هاست که در موزه هنرهای معاصر تهران نگهداری می شود، توسط یک هنرمند ژاپنی به نام نوریوکی هاراگوچی خلق شده است. او تابستان سال گذشته درگذشت. این در حالی است که سه سال قبل از فوتش به ایران سفر کرده بود تا اثرش را مرمت کند و اتفاقا از اینکه هنوز بعد از ۴۰ سال اثرش را پابرجا و کاملا سالم می دید، ابراز تعجب کرده بود.
واکنش صدر به عملیات موشکی اربیل: ایران تضمین بدهد که تکرار نمیکند
«سید مقتدا صدر»، رهبر جریان صدر خواهان ارسال یادداشت اعتراضی به سازمان ملل متحد و سفیر ایران در بغداد بابت حمله موشکی به اربیل شد. صدر در توئیتی نوشت: «نباید اراضی عراق از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب به عنوان عرصه درگیریهای سیاسی، امنیتی و نظامی مورد استفاده قرار گیرد لذا ما هر گونه اقدامی که از داخل عراق کشورهای همسایه را هدف گیرد، محکوم و در عین حال هر گونه مداخله خارجی و یا بمباران اراضی عراق به عنوان کشوری دارای حاکمیت کامل را محکوم می کنیم.» وی افزود: «باید دستگاههای ذیربط فورا یادداشت اعتراضی به سازمان ملل متحد و سفیر ایران در بغداد ارسال کنند و تضمین بگیرند که در آینده چنین حملاتی تکرار نخواهد شد. درگیرسازی عراق، آسمان و زمین مقدس آن در منازعات، اقدامی خطرناک است که نباید در قبال آن سکوت کرد.» صدر در پایان نوشت: «ادعاهای مبنی بر وجود مراکز اسرائیلی باید در سریعترین زمان ممکن مورد تحقیق و نباید این امر به عنوان بهانهای برای برهم زدن امنیت عراق و مردم آن مورد سوء استفاده قرار گیرد.»
مخالفت دبیر شورایعالی فضای مجازی با طرح صیانت
ابوالحسن فیروزآبادی شب گذشته در نود و پنجمین نشست آنلاین فعالان فضای مجازی پاک (فمپ) در خصوص طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و در پاسخ به این که آیا نسخه نهایی ارائه شده از این طرح با عنوان «نظام تنظیم مقررات فضای مجازی» باعث اصلاحات ساختاری در مرکز ملی فضای مجازی و تغییر نظام حکمرانی فضای مجازی در کشور میشود، توضیح داد. وی با اشاره به اینکه طرح صیانت برآمده از دغدغههای فرهنگی حوزه فضای مجازی بود که از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح شد، افزود: در آن زمان کمیسیون فرهنگی مجلس فکر میکرد که دولت وقت که ریاست جلسه شورای عالی فضای مجازی را نیز برعهده دارد، در مقام سیاستگذاری و اجرا در این حوزه کارآمدی ندارد و بر این اساس راه حل طرح صیانت در مقابله با ناکارآمدی شورای عالی فضای مجازی پیشنهاد شد. دبیر شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر اینکه درست است که مجلس اختیار دارد اما قطعاً اگر نظام تنظیم مقرراتی قرار باشد در مجلس پیاده شود، باید طرح آن از سوی دولت ارائه شود، اضافه کرد: من اعتقاد دارم با توجه به مخالفت وسیع اجتماعی که چه درست و چه غلط با این طرح شده است، در مجموع صلاح نمی دانم که این طرح ادامه پیدا کند. بهتر است که دولت ورود کند.
سعیدی، امام جمعه قم: استقرار روحانی در کلانتریها، محبوبیت پلیس را بیشتر میکند
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها دینداری و توجه به معنویات پلیس را عامل ایجاد محبوبیت در میان مردم دانست و گفت: استقرار روحانی در کلانتریها و توجه به امور معنوی محبوبیت پلیس را در میان مردم بیشتر می کند و این محبوبیت باعث نفوذ کلام در میان مردم می شود. وی استقرار روحانی در کلانتری ها را از کارهای ارزشمند دانست و گفت: یکی از مشکلات ما بحث محلات است و اگر محلات ما با مساجد و امام جماعت هماهنگ باشند، امور مختلف کشور از جمله حضور مردم در انتخابات، حفظ امنیت، حفظ عفاف و حجاب، طهارت جامعه و بسیاری از مسائل معنوی مردم حل می شود و جلوی توطئه و نفوذ دشمن را می گیرد. سعیدی با بیان اینکه ترویج معارف اسلامی محبوبیت پلیس را در میان مردم بیشتر می کند، گفت: محبوبیت سبب نفوذ کلام می شود و اگر علمای بزرگ ما در میان مردم نفوذ کلام داشتند به خاطر محبوبیتشان در میان مردم بود و این محبوبیت را دشمنان ما ندارند. وی دینداری و توجه به معنویات را عامل ایجاد محبوبیت در میان مردم دانست و افزود: محبوبیت سردار سلیمانی در میان مردم به خاطر این بود که برای خدا کار می کرد و ما نیز اگر می خواهیم در میان مردم محبوب باشیم باید برای خدا کار کنیم.
خرید میوه شب عید دانهای شد/ بار روی دست بارفروشان ماند
دارایی نژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان تهران: تقاضای خرید میوه شب عید کاهش پیدا کرده و مردم میوه را دانهای میخرند.دیشب حدود ۲۳ هزار تن میوه وارد میدان اصلی تره و بار شد و ۸ هزار تن آن روی دست بارفروشان ماند.دولت برای تنظیم بازار شب عید پرتقال کیلویی ۷هزار تومانی را ۱۴هزار تومان خرید و با خرید گران این میوه از تجار باعث شوک قیمتی پرتقال شد.حالا دولت مجبور است همان پرتقال را ۹ هزارتومان بفروشد که باز هم مردم اعتماد ندارند و نمی خرند چرا در چند روز آینده عرضه میوه در بازار به ۳۵هزار تن میرسد و مردم میدانند که همان محصول را میتوانند به قیمت ۶هزارتومان هم بخرند./ تجارتنیوز
ماجرای جنجالی یک قتل در نوادای آمریکا
پلیس نوادا در ایالات متحده گفت، زنی حین قرار با مردی که از طریق وبسایتهای دوستیابی با وی آشنا شده بود، او را به تلافی ترور شهید سلیمانی، با چاقو مجروح کرد.نیکا نیکوبین ۲۱ ساله به تلاش برای قتل، ضرب و جرح و سرقت متهم شده است. پلیس شهر هندرسون در گزارشی نوشته است که او از طریق وبسایتهای دوستیابی با این مرد قرار گذاشته بود و این دو نفر توافق کرده بودند که روز پنجم مارس (۱۴ اسفند) در هتل سانست استیشن قرار بگذارند و اتاقی را با هم اجاره کنند.به گفته پلیس، نیکوبین نیز از اتاق خارج شد و به کارکنان هتل گفت که مردی را با چاقو زده است. او به بازرس پلیس گفته است که خواسته انتقام بگیرد.
در قضایای اخیر (کاترین شکدم) همان آرامش شب عملیات کربلای ۵ را داشتم!
جوانی معاون سیاسی سپاه: در میدان نبرد نرم، تیرها حیثیت و آبروی افراد را آماج قرار داده است، در قضایای اخیر همان آرامش عملیات کربلای ۵ را داشتم، زیرا مانند همان زمان به راهی که در آن هستم ایمان دارم. امروز در جهاد تبیین باید هدفمند و هوشمندانه عمل کنیم. هدف دشمن گمراه سازی مردم است و خروجی پروژه گمراه سازی آنان ایجاد بدبینی و بی اعتمادی است. ما در حال عبور از تحریمها هستیم با عبور از تحریمها فشار دشمن را در حوزه فرهنگی خواهیم داشت. اساتید باید این امر را جدی بگیرند./فارس
خبری مهم که پس از حمله دیشب ایران به پایگاه اسرائیل تایید شد
اسرائیل ۲۵ بهمن، با ۶ پهپاد پایگاه سپاه در کرمانشاه را هدف حمله قرار داده بود
المیادین:این پایگاه اطلاعاتی مسئول برخی از عملیات اطلاعاتی علیه ایران بوده است. در ۱۴ فوریه گذشته یک پایگاه نظامی سپاه در کرمانشاه را با شش پهپاد هدف قرار گرفته بود.این منابع افزودند که بر اثر آن حمله پایگاه کرمانشاه آسیب جدی دید.بررسیهای ایران نشان داد که حمله از پایگاه اربیل صورت گرفته و دستور حمله در اختیار آنها بوده است.
قاتلان زنجیرهای می خواستند من را در سال ۷۵ در آلمان بکشند
سید حسین موسویان دیپلمات، مذاکرهکننده ارشد هستهای سابق ایرانی: آنطور که آقای ربیعی برایم تعریف کرد تیم قتلهای زنجیرهای گفتهاند که بنا داشتند طی عملیاتی چند ماه قبل از رأی دادگاه میکونوس در ایام تعطیلات ژانویه ۱۹۹۶ یعنی حدود دیماه ۱۳۷۵ من را در آلمان ترور کنند، بهعنوان «شهید ملی» در ایران تشییع و به خاک سپرده شوم، رابطه ایران و آلمان هم قطع شود و بدین ترتیب حکم دادگاه میکونوس هم بیاثر شود. منتهی تیم عملیاتی موفق به پیدا کردن من نمیشود./آرمان ملی
رونمایی داوری از متهمان جدید قرارداد کرسنت
عبدالرضا داوری ، محرومیت ایران از مزایای اجرای قرارداد کرسنت را ناشی از اقدام «باند احمدی نژاد و جلیل» دانست.عبدالرضا داوری در توییتر نوشت: با کاهش شدید عرضه گاز در جهان، اگر باند احمدی نژاد و جلیلی در میانه دهه 80، زیر میز قرارداد کرسنت نمی زدند، امروز ایران سلطان گاز جهان و کلیددار و طرف مذاکره همه قدرتها بود. جای زخمی که بنیادگرایان به توسعه اقتصادی ایران زده اند، هرگز محو نخواهد شد.
واکنش یک اصولگرا به شروط ششگانه حسن عباسی برای توافق ایران با آمریکا
فعال سیاسی اصولگرا گفت: تئوری و نظریههای حسن عباسی به جای آنکه با واقعیات سیاسی همخوانی داشته باشد بیشتر به طنز شبیه است و بیشتر به دنبال دیده شدن است.حسین کنعانیمقدم فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگو با ایلنا، درباره شروط ششگانه حسن عباسی برای توافق ایران با آمریکا گفت: به نظر میرسد که او دارای فرضیات و تئوریهایی است که بیشتر به طنز شبیه بوده تا واقعیتهای سیاسی دنیا. البته او این صحبتها را با این هدف مطرح کرده که بعد از ظهور حضرت ولیعصر (عج) باید این اتفاقات بیفتد. نکته بعدی این است که بعضی افراد در جامعه ما حرفهایی را نزد افکار عمومی مطرح میکنند که بیشتر برای دیدن شدن بوده و درک و فهمی از واقعیتهای عصر حاضر و مسائل سیاسی و جهانی ندارد.این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این که باید چه رفتاری در مقابل این صحبتها انجام شود گفت: به کسی که زیاد جوک میگوید نباید ایراد گرفت و فکر کنیم که باید با او برخورد جدی شود. حرفهای حسن عباسی بیشتر جنبه طنز دارد، چون میخواهد دیده شود، رسانهها هم به او میپردازند و به هدف خودش رسیده و بر سر زبانها میافتد.کنعانیمقدم درباره اینکه آیا قصد سیاسی پشت صحبتهای او وجود دارد یا خیر گفت: بله وجود دارد. او سعی میکند با تمسخر واقعیتهای جامعه به ویژه مذاکرات وین که در شرایط فعلی یک مساله بسیار حساس برای جامعه و سیاست ماست، این افکار را برای جامعه قابل قبولتر کند.
واکنش زیدآبادی به خبر نامه رئیسی به رهبر انقلاب درباره صدا و سیما
فعال رسانه ای به خبر نامه رئیس جمهور به رهبری درباره معاونت سیاسی صدا و سیما واکنش نشان داد.احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی نوشت:دفتر ریاست جمهوری نامۀ سید ابراهیم رئیسی به رهبر جمهوری اسلامی را دربارۀ عملکرد صدا و سیما تکذیب کرده است.اگر آقای رئیسی به واقع در این باره نامهنگاری هم کرده باشد، چندان جای شگفتی ندارد.واقعیت این است که برنامههای سیاسی صدا و سیما یکی از معضلات اصلی نظامِ اطلاعرسانی در کشور است. نگرش حاکم بر بخشهای خبرِ سیاسی و تحلیلی این سازمانِ عریض و طویل، مشابه نگرش افراطیترین طیفِ جناح اصولگرا از جمله مخالفان سرسخت برجام است. از این رو، این سازمان نه فقط کمترین بهرهای از اطلاعرسانی حرفهای و دقیق و صحیح نبرده است، بلکه عملاً به یک دستگاه تبلیغاتچی به شدت بیاعتبار در نزد محافل علمی و کارشناسی تبدیل شده است.در بیاعتباری سازمان صدا و سیما همین بس که در ماجرای کاترین پرز شکدم، هیچکدام از محافلِ داخلیِ متهم به همکاری با او، برای رفع اتهام از خود به این سازمان متوسل نشدند، بلکه همگی به مصاحبۀ شبکۀ بی بی سی با خانم شکدم ارجاع دادند! آیا سندی محکمتر از این برای بیاعتبار شدن صدا و سیما نزد افکار عمومی و انتقال مرجعیت خبری جامعه به خارج از کشور میتوان ارائه کرد؟حال وقتی که ارگانهای رسمی نیز برای قبولاندن یک موضوع به مخاطبان خود، از توسل به صدا و سیما نومیدند و به رسانههای آن طرف آب ارجاع میدهند، چرا رئیس دولتی که به سهم خود برای احیای برجام کوشش میکند، نباید از عملکرد چنین دستگاهی ناراضی باشد و برای تغییر رفتار آن نامهنگاری کند؟اگر از شبکههای بیشمارِ غیرِ سیاسی سازمان صدا و سیما که برنامههای سرگرم کننده و بعضاً سودمندی هم دارند، صرفنظر کنیم، بخشهای خبر و تحلیلِ سیاسی این سازمان، فقط هدر دادن پول و وقت مردم نیست، بلکه ابزاری برای گمراهسازی، راه رفتن روی اعصاب عموم و کمکِ بیوقفه به جذب مخاطب برای شبکههای برونمرزی است؛ واقعاً که عجب شاهکاری است!
ادعای آفتاب یزد در مورد مخالفت سعید جلیلی با توافق
روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد در گزارشی با تیتر" باقری با جلیلی فرق دارد؟" مدعی است که جلیلی منتقد مذاکرات کنونی هسته ای در وین است.در قسمتی از گزارش آفتاب یزد آمده است:همه فهمیدهاند که سعیدجلیلی دیگر آن قرابت و نزدیکی سابق را با همکار سابقش ندارد تا جایی که هنگامی که #علی_باقری در وین مشغول مذاکرات است، جلیلی در تهران به عملکرد انتقاد میکند.روزنامه آفتابیزد در این رابطه پرسش درباره تفاوت باقری و جلیلی به نقل از یک فعال اصلاحطلب نوشته: آقای باقری بهواسطه نقشی که به عهده گرفته مجبور است واقعگراتر عمل کند. آقای جلیلی در حال حاضر در عرصه عمل قرار ندارند. قطعا بین این دو تفاوتهایی وجود دارد. آقای جلیلی در گذشته مواضعی داشتند که مواضع آقای باقری به ایشان نزدیک بود اما اینکه آقای باقری در حال حاضر در مسیر پیشبرد منافع ملی، مواضع دیگری را در پیش گرفته و در حال احیای برجامی است که قبلا منتقد آن بوده، کار بسیار مفیدی است.داریوش قنبری ادامه داده: چرخشی که در مواضع آقای باقری صورت گرفته ناشی از ضرورتهای دیپلماسی در مقام عمل است. به هر حال کسی که در مقام عمل باید کاری را انجام دهد قطعا مواضعش با فردی که بیرون گود است و صرفا ارزیابی میکند متفاوت است.
آذری جهرمی: با دست خود به پای خود تیر نزنیم!
آذری جهرمی وزیر پیشین ارتباطات تاکیدکرد: حتی برای آرمانهایمان هم باید در عرصههای بینالمللی بمانیم. محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشین ارتباطات نوشت:روز گذشته دولت سعودی، در جنایتی آشکار، ۸۱ زندانی که بخش عمدهی آنها را شیعیان بودند را گردن زد. هنوز هیچ عکسالعملی حتی در سطح تیتر دوم یا سوم مجموعههای بزرگ خبری دنیا حتی در نقل این جنایت بیان نشده، در حالی که رژیم سعودی با صرف هزینههای هنگفت، اتفاقات ناپسند در ممالک شیعه نشین را تبدیل به خط خبری یک دنیا میکند و بهواسطه آن شیعیان جهان را در تنگنای بیشتری قرار میدهد؛ و حالا ما با آرمانهای عدالتخواهانهمان در این میان چه کردهایم؟ صداوسیما و برخی فعالین رسانهای «صرفا برای مردم ایران» اخباری را منتشر کردهاند و مکرر میپرسند چرا فلان رسانه وابسته به رژیم سعودی در این باره سکوت کرده است؟! بگذریم از اینکه، بعضا با انتشار اخباری توسط برخی اکانتهای سایبری، نتیجه تطهیر رژیم سعودی هم میشود.
تکذیب عجیب مرکز ملی فضای مجازی: دبیر شورای عالی در شبکههای اجتماعی حضور ندارد
از رسانهای که با پول سعودی اداره میشود، برای بایکوت این جنایات تعجب نکنید؛ از خودمان تعجب کنیم که با اشتباهی بینظیر، اصرار داریم فضای حضور مردم ایران را در رسانههای بینالمللی محدود و محدوتر کنیم و آرامش بیشتری برای این دست افراد فراهم کردهایم. در دنیای موازی، به جای تلاش برای تصویب طرح صیانت، درخواست شش وزیر و دو نماینده مجلس بررسی شده بود و امروز معترضین به این جنایت با ساخت ویدئوها و پخش تصاویر این مظلومین در یوتیوب و توییتر، دنیا را جلوی چشم حاکمان ظالم سعودی، تیره و تار کرده بودند تا از ارزشها و آرمانهای خود در مقابل ظلم آشکار حاکمان سعودی صیانت کنند.با دست خود به پای خود تیر نزنیم!
رحیم پورازغدی: برخی وقتی گرسنهاند عدالت خواهند و اگر سیر باشند آزادیخواه میشوند
رحیم پورازغدی خاطرنشان کرد: تحول اجتماعی یعنی تسلیم وضع نشدن، قوی و محکم بودن و همرنگ جماعت نشدن؛ همچنین در حوزه سبک زندگی و کار، دومین نکته را ازخود راضی نبودن و رفع ضعف و اصلاح ایرادها بیان کرد زیرا اسلام پوی است و اجازه عقبگرد نمیدهد. باید دائم به تکامل علمی و عملی بیندیشیم و تا زنده ایم رزمنده ایم؛ بنابراین مجاهد بازنشسته نمیشود، این یعنی ما ترخیصی نداریم اما میتوانیم مرخصی موقت داشته باشیم.وی گفت: ما باید خودسازی داشته باشیم چراکه همان فعالیت مذهبی و علمی است و لایه به لایه عمیق تر میشود، بنابراین در تحول به خصوص تحول دانشجویی قانع نشویم. باید دائم در اوج باشیم و حرص معنوی و عقلی داشته باشیم و خوبی خود را به خوبی دیگران مشروط نکنیم همچنین علت اشتباهات خودرا مختص به شرایط فعلی که درست نیست نکنیم.ازغدی بیان کرد: بشر در هر زمان ۳ دسته است عدهای آگاهند و روح خدارا در آنان میبینید. برخی عالم نیستند اما دانشجویان خوبیاند. برخی هم با عقل زندگی نمیکنند و فقط با غریزه هستند و فرقی با جانواران ندارند و جزو پایین ترین طبقه بشریت هستند.عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در بحث عدالت و حاکمیت عادلانه، گفتن آن آسان است اما عمل به آن به شدت سخت است. در واقع برخی وقتی گرسنهاند عدالت خواهند و اگر سیر باشند آزادی خواه و توسعه طلب میشوند.
روایت مجله آمریکایی از تفاوتهای روحانی و رئیسی
رجانیوز نوشت: «مجله آمریکایی فارن افرز در گزارشی به توافق احتمالی وین پرداخت. این مجله در بخشی از این مقاله سرفصلی با عنوان «مقاومت رئیسی» بازکرده و به تفاوت دولت کنونی ایران با دولت روحانی پرداخت است . این نشریه آمریکایی به تلاش های حسن روحانی برای نوشتن قراردادهای متعدد با اروپایی ها میپردازد. تلاش دولت روحانی برای تشویق غربی ها به سرمایه گذاری در ایران و حضور آنها در کشورمان اما ناکام ماند و نتوانست منافع مورد نظر را داشته باشد.
از همین روی فارین افرز میگوید: «اختلافات بین روحانی و رئیس جمهور فعلی ایران، ابراهیم رئیسی، چشمگیر است. سیاست خارجی رئیسی بر بهبود روابط با همسایگان ایران، روسیه و چین متمرکز شده است، نه ایالات متحده و اروپا.»
در ادامه این یادداشت با تحلیل کنش سیاسی دولت سیزدهم آمده است: « رئیسی احتمالاً مفهوم «اقتصاد مقاومتی» [آیت الله] خامنهای را پیگیری میکند و منابع بهدستآمده از کاهش تحریمها را برای تقویت ظرفیت ایران برای مقاومت در برابر شوکهای تحریمی آینده، نه برای وابستگی به اقتصاد جهانی به کار میگیرد.»
فارن افرز همچنین به تلاش دولت بایدن برای برجام های دو سه نیز اشاره میکند و مینویسد: «اگرچه دولت بایدن در ابتدا قصد داشت از احیای توافق به عنوان بستری برای مذاکرات آتی با ایران استفاده کند، این چشم انداز مبهم به نظر می رسد. مقامات آمریکایی و اروپایی احتمالاً استدلال خواهند کرد که اگر ایران خواهان یک توافق پایدارتر است، باید برای آن مذاکره کند. اما تهران نتیجه معکوس خواهد داد.»
نظر قالیباف درباره طرح صیانت
محمدسعید احدیان، مشاور رییس مجلس درباره نظر قالیباف پیرامون طرح صیانت یادداشتی در صبح نو منتشر کرد.
در بخشی از این یادداشت آمده است: «ضابطهمندی برای فضای مجازی ضرورتی انکارناپذیر است اما مطابق با تدبیر هوشمندانه رهبرانقلاب، مسئولیت سیاستگذاری و تصمیمگیری درحوزه فضای مجازی بهعهده شورای عالی فضای مجازی بهعنوان قرارگاه مرکزی مدیریت این فضا گذاشته شده است.
در همین راستا مجلس هم وظیفه دارد در قانونگذاری خود مطابق با سیاستهای این شورا اقدام کند اما متاسفانه، کمیسیون در نسخههای مختلف خلاف تدبیر رهبرانقلاب به شورای عالی فضای مجازی کمتوجهی کرده است و علیرغم نظر شورای عالی فضای مجازی درنهایت حاضر نشد، در این زمینه هماهنگ با شورای عالی اقدام کند و پیش از اعلامنظر شورا نظر خود را به رأی گذاشت.
تصمیمگیری درباره این پلتفرمها مانند اینستاگرام و واتسآپ که دهها میلیون نفر از آنها استفاده میکنند و هزاران کسبوکار در آنها جریان دارد از اهمیت زیادی برخوردار است و پیچیدگیهای فراوانی دارد و باید درخصوص آنها متغیرهای زیادی را مدنظر قرار داد؛ لذا طرح باید بهگونهای اصلاح شود که تصمیمگیری نهایی درباره این پلتفرمها مبتنی بر منطقی عقلانی مستقیم ازسوی شورای عالی فضای مجازی صورت گیرد.
با توجه به اینکه درباره این مساله دو دیدگاه در مجلس مطرح است، رییس مجلس وظیفه دارد صرفا در چارچوب رعایت قانون اساسی و قانون آییننامه داخلی مجلس، به این موضوع ورود کند و در روند بررسی این مساله اعمال نظر شخصی نکند؛ بنابراین ایشان درباره اعلام مواضع و نظر نمایندگان موافق و مخالف بنای ورود ندارند.»
روایت روزنامه اصولگرا از پیام همسر پمپئو به ایران؛ لطفا انتقام نگیرید
روزنامه جوان با انتشار گزارشی نوشت که اطرافیان وزیر امور خارجه دولت ترامپ از جمهوری اسلامی خواسته اند که از تصمیم خود در جهت انتقام از «مایک پمپئو» صرف نظر کند.
در متن این گزارش آمده است: همان روزهای آغازین طرح مسئله قصاص قاتلان حاجقاسم، حضور بادیگاردهای شخصی در زمین گلف ترامپ بسیار مشهود بود. اینها البته غیر از هزینههای غیرمادی است که برای جنایات خود میپردازند و آن هم هزینه ترس و قبضروح دائم و زندگی در سایه هراس لحظهای از مرگ است.
در گزارشی آمده است تلاش برخی اعضای خانوادههای قاتلان سردارسلیمانی برای عبور از این مخمصه به مرحله التماس و لابه رسیده و در یکی از ملاقاتهایی که با فردی ایرانی مقیم امریکا انجام شده از او تقاضا کردهاند پیامی را برای مقامات ایرانی ببرد. از جمله گفته شده است سوزان مستروس همسر دوم پمپئو در دیدار با این فرد ایرانی از او خواسته پیغامی را به مقامات تصمیمگیر در ایران برساند تا در تصمیم خود برای انتقام از پمپئو تجدیدنظر کنند.
این روزنامه نوشته که همسر پمپئو با عجز و لابه به طرف ایرانی گفته است: «از زمانی که دولت ترامپ تمام شده ما در خانه دیگر آسایش و آرامش نداریم و هر لحظه احساس میکنیم الان ممکن است گروهی برای انتقامگیری از ما اقدام کنند. در این مدت سرویس مخفی امریکا نیز ما را مجبور کرد پروتکلهای زیادی را رعایت کنیم تا حدی که الان حتی نمیتوانیم از خانه به راحتی بیرون برویم و حبس شدهایم. از وقتی ایران لیست افراد دخیل در ترور قاسم سلیمانی را منتشر کرد و همسر من جزو نفرات اول بود، ترس و اضطراب در خانه ما حاکم شده است. من میدانم که شما برنامهریزی کردید برای انتقامگیری، اما بدانید آن زمانی که شوهر من به عنوان وزیر خارجه حرفهای مزخرفی علیه فرمانده سپاه شما و ترور او مطرح کرد، در حالت عادی نبود و مست بود و از روی مستی حرف میزد و امیدوارم آن حرفها را جدی نگیرید.من و شوهرم حاضریم هرگونه همکاری با شما داشته باشیم، اما به این شرط که تضمین بدهید برای انتقام از ما برنامه ریزی نکنید.»
واکنش وزارت خارجه عراق درباره حمله موشکی سپاه به «اربیل»
وزارت خارجه عراق، امروز پس از انتشار اطلاعیه سپاه پاسداران در خصوص هدف قرار دادن مراکز موساد در اربیل، با انتشار بیانیهای واکنش نشان داد.
وزارت امور خارجه عراق در واکنش به حمله موشکی بامداد امروز (یکشنبه، ۱۳ مارس) به دو مرکز موساد در اربیل، بیانیهای صادر و این حمله را محکوم کرد و آن را نقض آشکار حاکمیت عراق توصیف کرد.
به نوشته خبرگزاری رسمی عراق (واع)، در این بیانیه ادعا شده است: ما این حمله موشکی را که منازل شهروندان در استان اربیل منطقه کردستان عراق را هدف قرار داد، محکوم می کنیم، زیرا نقض آشکار حاکمیت عراق، متزلزل کردن امنیت وثبات در منطقه کردستان و کل کشور در مرحلهای بسیار مهم و حساس است.
در ادامه این بیانیه آمده است: این تجاوز، تعدی به امنیت عراق و ثبات مردم آن تلقی میشود و مستلزم اتخاذ موضعی واحد برای مقابله و ایستادگی قاطعانه در برابر هر اقدامی با هدف گسترش هرج و مرج است.
منابع رسانهای عراق، بامداد امروز، از شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در شهر «اربیل» واقع در منطقه کردستان عراق خبر دادند و کانال خبری «صابریننیوز» به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داد که «دو مرکز آموزشی پیشرفته متعلق به موساد اسرائیل در اربیل در شمال عراق با موشکهای بالستیک مورد حمله قرار گرفتند».